Beställningar…

…gör du enklast genom att mejla thomas@cheapysheep.com, eller ringa på 0521-257066 eller 070-410 410 8. Snigelpost kan du använda; Thomas Alfredsson, Klockaretorpet, 46293 Vänersborg.

Jag har ingen häftig e-handelslösning med kundvagn och kortbetalningar – jag vill ha kontakt med mina kunder. Förutom det varierar tillgången kraftigt på de olika skinnen, och vid en direkt kontakt får du reda på det, och kan välja något annat.

Betalningen sker genom förskott till mitt bankkonto, eller via Swish. Har tidigare skickat mot postförskott, men företeelsen att inte lösa ut sina paket ökade, och de kostnader detta medförde skulle i slutändan drabba alla kunder – det tyckte jag inte var lämpligt.

Du kan också få leveransen mot faktura. Du har då 30 dagar på dig att betala (försenad betalning medför påminnelseavgift, och sedan ytterligare kostnader). Fakturabetalning kostar 70:- per försändelse (alltså oavsett hur många skinn du beställt), och jag behöver ditt personnr för att kunna göra en kreditkontroll.

Frakten tillkommer på priset! Ett skinn kostar 90:- i frakt, två eller flera skinn kostar 130:-. Detta gäller inom Sverige, försändelser till utlandet debiteras med faktiska fraktkostnader.

Det tillkommer absolut inget annat på priset! Inga konstiga expeditionsavgifter, emballagekostnader, hanteringskostnader eller liknande. Det pris som står, samt frakten, är exakt det du betalar! Förutom vid fakturabetalning, då det alltså tillkommer 70:-.

Leveransen sker omedelbart, såvida skinnen finns inne. Annars meddelar jag om det blir något problem. Jag använder Postnord eller Schenker – alla försändelser är spårbara.

Jag har ett system med kölistor. Är något skinn slut hos mig, när du vill beställa, så kan du ställa dig i kö för ett sådant. Det är inte bindande på något sätt, utan betyder bara att jag hör av mig när ”ditt” skinn kommit in, och då kan du ta ställning till ev. köp.

Du har naturligtvis full returrätt, oavsett varför. Du får tillbaka dina pengar för skinn och frakt utan några som helst diskussioner, men du får dock betala returfrakten till mig. Skinnet/skinnen skall naturligtvis vara i samma skick som du fick dem. Personligt dekorerade skinn kan, av förståeliga skäl, inte returneras.

Jag följer Konsumentverkets regler, där man i all sin visdom har beslutat att även begagnade varor får returneras. Eftersom värdet helt naturligt försämras på en synbart begagnad vara (och jag inte säljer begagnade skinn…), så skall returbeloppet minskas med denna värdeminskning. Värdeminskningen bedöms av säljaren, dvs. mig, och jag föreställer mig att köparen och jag kan komma att ha olika uppfattningar om värdet på ett skinn som har fläckar, är smutsigt, har skador osv…;-)

Som kund till mig märker du ibland att jag använder begagnade kartonger till mina försändelser. Inte ren snålhet, utan jag är rätt så förtjust i återanvändning, och att använda en kartong flera gånger är ett utmärkt sätt att praktisera just detta.

Ibland kan det ligga en present med i försändelsen. Det är inget misstag, utan bara jag som kommit över något parti med prylar, som jag sedan skänker till mina kunder. Det förekommer inte alltid, så köp inga skinn bara för att du är exceptionellt nyfiken på vad du får i ditt paket…;-)

Registrerade företagare som vill köpa av mig, för att sälja vidare eller använda i egen produktion, får gärna höra av sig. Priserna blir naturligtvis annorlunda, och beställningen måste överstiga 20 skinn.

Och ja, jag har F-skatt. En del av det du betalar går tillbaka till statskassan, och förhoppningsvis kommer det dig tillgodo på något annat sätt. Eller inte…